Научен проект |
1
|
Дилек Газолу-Русанова, "Алкил алкоксилати при вариране в степента на омокряне“
"Alkyl alkoxylates in wetting alteration", Член, BASF, Германия
|
2023
|
2
|
Дилек Газолу-Русанова, "Излседване на поведението при разтваряне на прахове или гранули и идентифициране на пътища за по-бързо разтваряне чрез изследване на комбинации от повърхностно активни вещества и сол (органични и неорганични) и разработване на корелации с космотропичен и хаотропен ефект"
"Developing mechanistic understanding for dissolution behavior of powders or granules and identifying routes for faster dissolution by exploring combinations of surfactants and salt (organic & inorganic) and developing correlations with kosmotropic and chaotropic effect", Член, Unilever, Индия
|
2023
|
3
|
Дилек Газолу-Русанова, Biopolymers for Clean Future
Биополимери за чисто бъдеще, Член, Unilever, UK
|
2023
|
4
|
Дилек Газолу-Русанова, Pure Clean, Член, Unilever, UK
|
2023
|
5
|
Дилек Газолу-Русанова, "Developing mechanistic understanding for Dissolution Behaviour of Powders or Granules and identifying routes for faster dissolution by exploring combinations of surfactants, salts, solvents and hydro tropes.", "Механистично обследване на поведението при разтваряне на прахчета или гранули и изследване на пътища за по-бързо разтваряне чрез комбиниране с ПАВ, соли, разтворители и хидротропи", Член, UL-India
|
2022
|
6
|
Дилек Газолу-Русанова, "Emulsifying properties of pea protein sources"
„Емулгиращи свойства на източници на грахов протеин“, Член, Unilever, Нидерландия
|
2022
|
7
|
Дилек Газолу-Русанова, "Междуфазови и емулгиращи свойства на аквафабата"
"Interfacial and emulsifying properties of aquafaba", Член, Unilever, Холандия
|
2021
|
8
|
Дилек Газолу-Русанова, Изясняване ролята на разтворителите в началните формулировки върху почистващите свойства на разредените системи
Build mechanistic understanding of the role of solvent in cleaning with pre-diluted and diluted systems., Член, Unilever, Индия
|
2021
|
9
|
Дилек Газолу-Русанова, „Oмокряне - уравнение на състоянието и динамика“, "Wetting - equation of state (EQS) and dynamics", Член, BASF, Германия
|
2020
|
10
|
Дилек Газолу-Русанова, „Разработване на бързоотмиващи се шампоани с цел икономия на вода“, Член, Unilever, Англия
|
2020
|
11
|
Дилек Газолу-Русанова, „Получаване на нано емулсии чрез самоемулгиране при охлаждане“, Self-Emulsification Route to NanoEmulsions by Cooling of Industrially Relevant Compounds, Член, Европейска Комисия, Номер на договора:3344
|
2019
|
12
|
Дилек Газолу-Русанова, Изследване на спонтанно деформиращи се емулсионни капки и на реологичните свойства на ротаторни фази, Член, COST
|
2019
|
13
|
Дилек Газолу-Русанова, Прозрачни емулсии, “Transparent emulsions”, Член, Pepsi Co, САЩ, Номер на договора:3240
|
2017
|
14
|
Дилек Газолу-Русанова, Ефективно емулгиране, "Effective emulsification", Член, Pepsi Co, САЩ, Номер на договора:3218
|
2016
|
15
|
Дилек Газолу-Русанова, Основни процеси при отделяне на твърдо-течни замърсявания при ниски температури и ниски концентрации на ПАВ, „Insight generation against the core areas of step change in weight efficiency, though stains, fast cold and dilute and materials of the future”, Член, Unilever, Англия, Номер на договора:3200
|
2016
|
16
|
Дилек Газолу-Русанова, Ефективно емулгиране, “Long term food discover program: breakthrough emulsification”, Член, Unilever,Холандия, Номер на договора:3081
|
2013
|
17
|
Дилек Газолу-Русанова, Механизми на пенообразуване при ниски концентрации на сърфактанти, “Mechanisms of foam boosting at low surfactant concentration”, Член, Unilever, Англия, Номер на договора:3070
|
2013
|
18
|
Дилек Газолу-Русанова, Моделиране на адсорбацията върху твърди повърхности, “Smart polymer: mechanistic insights”, Член, Unilever, Англия, Номер на договора:3048
|
2013
|
19
|
Дилек Газолу-Русанова, Разкриване на механизмите на стабилизация и подобряване на свойствата на природните емулгатори, “Long term food discover program: natural emulsifiers understanding and improving the functionality of natural emulsifiers”, Член, Unilever,Холандия, Номер на договора:3080
|
2013
|
Статия в научно списание |
1
|
D. Gazolu-Rusanova, I. Lesov, S. Tcholakova, N. Denkov, B. Ahtchi, Food Grade Nanoemulsions Preparation by Rotor-Stator Homogenization, Food Hydrocolloids, vol:102, 2020, pages:105579-0, doi:10.1016/j.foodhyd.2019.105579 , Ref, Web of Science, IF (9.147 - 2020), Web of Science Quartile: Q1 (2020), SCOPUS, SJR (2.471 - 2020), SCOPUS Quartile: Q1 (2020), International, PhD
|
2020
|
2
|
D. Gazolu-Rusanova, F. Mustan, Z. Vinarov, S. Tcholakova, N. Denkov, S. Stoyanov, J. W.J. de Folter, Role of Lysophospholipids on The Interfacial and Liquid Film Properties of Enzymatically Modified Egg Yolk Solutions, Food Hydrocolloids, vol:99, 2020, pages:105319-0, ISSN (print):0268005X, doi:10.1016/j.foodhyd.2019.105319, Ref, IR , SCOPUS, SJR (2.471 - 2020), SCOPUS Quartile: Q1 (2020), International, PhD
|
2020
|
Участие в конференция |
1
|
Секционен доклад, Дилек Газолу-Русанова, Елиот Борн, Моника Христова, Златина Митринова, Славка Чолакова, Влияние на сърфактантите върху реологичното поведение на кремове
|
2023
|
2
|
Секционен доклад, Стефани Паскова, М. Темелска, Д. Газолу-Русанова, С. Чолакова, Роля на разтворителя върху почистващото действие на повърхностно-активните вещества
|
2023
|
3
|
Постер, D. Gazolu -Rusanova, Z. Mitrinova, I. Lesov, S. Tcholakova, Essential oil micro and nanoemulsions formation, assisted by food grade preservatives
|
2022
|
4
|
Секционен доклад, Дилек Газолу-Русанова, Иван Лесов, Златина Митринова, Славка Чолакова, Получаване на микро и наноемулсии на етерични масла с помощта на хранителни консерванти
|
2022
|
5
|
Секционен доклад, Dilek F. Gazolu-Rusanova, Fatmegul Mustan, Zahari Vinarov, Slavka Tcholakova, Nikolai Denkov, Simeon Stoyanov and Julius de Folter, Role of lysolipids on the interfacial and liquid film properties of enzymatically modified egg yolk solutions
|
2019
|
6
|
Постер, Dilek Gazolu-Rusanova, Ivan Lesov, Slavka Tcholakova, Nikolai Denkov, Badreddine Ahtchi, Food-grade nanoemulsion preparation by rotor-stator homogenization
|
2019
|
7
|
Постер, Dilek F. Gazolu-Rusanova, Bistra Terzieva, Slavka Tcholakova, Nikolai Denkov, Simeon Stoyanov and Jo Janssen, Emulsification by rotor-stator homogenizer: comparison of experimental and predicted drop sizes
|
2019
|
8
|
Постер, Dilek F. Gazolu-Rusanova, Fatmegul Mustan, Zahari Vinarov, Slavka Tcholakova, Nikolai Denkov, Simeon Stoyanov, Julius de Folter, Role of lysolipids on the surface properties of enzymatically modified egg yolk
|
2018
|
9
|
Постер, Dilek F. Gazolu-Rusanova, Bistra Terzieva, Slavka Tcholakova, Nikolai Denkov, Simeon Stoyanov and Jo Janssen, Emulsification by rotor-stator homogenizer: Comparison of experimental and predicted drop sizes
|
2018
|
10
|
Секционен доклад, Дилек Газолу-Русанова, Бистра Терзиева, Славка Чолакова, Николай Денков, Емулгиране с ротор-статор хомогенизатор. Сравнение на експериментални и теоретично предсказани размери
|
2017
|
11
|
Секционен доклад, Дилек Газолу, Славка Чолакова, Николай Денков, Роля на лизо-фосфолипидите върху повърхностните свойства на ензимно модифициран яйчен жълтък
|
2016
|
12
|
Секционен доклад, Дилек Газолу, Славка Чолакова, Николай Денков, Основни фактори, влияещи върху размера и полидисперсността на капките в емулсии, получени с ротор-статор хомогенизатор
|
2015
|
13
|
Секционен доклад, Дилек Газолу, Радка Петкова, Кристина Нешкова, Захари Винаров, Славка Чолакова, Николай Денков, Влияние на температурата върху отделянето на смесени твърдо-течни маслени замърсявания от твърди подложки
|
2013
|
14
|
Постер, Dilek Gazolu, Slavka Tcholakova, Nikolai Denkov, Adsorption on solid surfaces: Effect of surfactant and calcium
|
2013
|
15
|
Секционен доклад, Дилек Газолу, Славка Чолакова, Николай Денков, Ефект на калциевите йони и концентрацията на ПАВ върху повърхностната енергия на твърди тела и върху трифазните контактни ъгли на маслени капки
|
2012
|
16
|
Секционен доклад, Дилек Газолу, Захари Винаров, Славка Чолакова, Николай Денков, Механизми на отделяне на маслени замърсявания от твърди подложки
|
2011
|
|