Научен проект |
1
|
Борислава Дамянова, “Контролиране на пенообразуващата способност на изотропни течности“ , Understanding and Controlling Foam Performance of Isotropic Liquids, Член, Unilever, Англия, Номер на договора:3305
|
2018
|
2
|
Борислава Дамянова, Изследване на косърфактанти за подобряване пенливостта на формулировки на шампоани, „Investigating the effect of foam boosters in shampoo formulations with low surfactant levels to improve in-use sensory properties/cleaning cues”, , Член, Unilever, Англия, Номер на договора:3252
|
2017
|
3
|
Борислава Дамянова, Подобряване на пенливостта и стабилността на пени при ниски концентрации на ПАВ и присъствие на смесени замърсявания, „Improving foamibility and foam robustness in presence of soil at low surfactant concentration“, Член, Unilever, Англия, Номер на договора:3184
|
2016
|
4
|
Борислава Дамянова, Подобряване стабилността на пяната в присъствие на маслени замърсявания, “Improving foam longevity in presence of soil”, Член, Unilever, Англия, Номер на договора:3143
|
2015
|
5
|
Борислава Дамянова, Сапонините като пеностабилизатори, емулгатори и модификатори, “Saponines as foam stabilizers, emulsifiers and rheology modifiers”, Член, Unilever,Холандия, Номер на договора:3091
|
2013
|
6
|
Борислава Дамянова, Природни растителни емулгатори: Охарактеризиране, физико-химични и технологични свойства, “Screening for natural plant emulsifiers: characterization physicochemical and technofunctional properties and biological behavior and activity in simulated gastric conditions”, Член, Unilever,Холандия, Номер на договора:3051
|
2012
|
7
|
Борислава Дамянова, Физико-химичен контрол на пени и на отлагане на частици, “Advanced physical chemistry of complex surfactant mixtures. Physicochemical control of foam quality and particle deposition”, Член, Unilever, САЩ, Номер на договора:3042
|
2012
|
8
|
Борислава Дамянова, Физикохимични методи за манипулиране на ензими в комплексни среди, “Physicochemical expertise to manipulate enzyme in complex media”, Член, Unilever, Англия, Номер на договора:1989
|
2011
|
Статия в научно списание |
1
|
B. Petkova, S. Tcholakova, N. Denkov, Foamability of Surfactant Solutions: Interplay Between Adsorption and Hydrodynamic Conditions, Colloids Surf. A , vol:626, 2021, pages:127009-0, doi:10.1016/j.colsurfa.2021.127009, Ref, IR , SCOPUS, SJR (0.76 - 2020), SCOPUS Quartile: Q1 (2021), PhD
|
2021
|
2
|
B. Petkova, S. Tcholakova, M. Chenkova, K. Golemanov, N. Denkov, D. Thorley, S. Stoyanov, Foamability of Aqueous Solutions: Role of Surfactant Type and Concentration, Adv. Colloid Interface Sci., vol:276, 2020, pages:102084-0, doi:10.1016/j.cis.2019.102084, Ref, IR , SCOPUS, SJR (2.27 - 2020), SCOPUS Quartile: Q1 (2020), International, PhD
|
2020
|
3
|
Veleva, R., Petkova, B., Moskova-Doumanova, V., Doumanov, J., Dimitrova, M., Koleva, P., Mladenova K., Yordanova, Zh., Kapchina-Toteva, V., Topouzova-Hristova, T., Changes in the functional characteristics of tumor and normal cells after treatment with extracts of white dead-nettle., Biotechnology & Biotechnological Equipment, том:29(1), 2015, стр.:181-188, ISSN (print):13102818, Ref, IF, IF (0.622 - 2015), SCOPUS Quartile: Q3 (2015), PhD, MSc
|
2015
|
4
|
L. Vinarova, Z. Vinarov, B. Damyanova, S. Tcholakova, N. Denkov, S. Stoyanov, Mechanisms of Cholesterol and Saturated Fatty Acid Lowering by Quillaja saponaria Extract, Studied by in vitro Digestion Model. , Food Function, vol:6, issue:215, 2015, pages:1319-1330, doi:10.1039/C4FO01059K , Ref, Web of Science, SCOPUS Quartile: Q1 (2015), PhD
|
2015
|
5
|
Z. Vinarov, Slavka Tcholakova, B. Damyanova, Y. Atanasov, N. D. Denkov, S. Stoyanov, E. Pelan, A. Lips, Effects of emulsifier charge and concentration on pancreatic lipolysis: 2. Interplay of emulsifiers and biles, Langmuir, vol:28, 2012, pages:12140-12150, doi:10.1021/la301820w, Ref, Web of Science, SCOPUS Quartile: Q1 (2012), International, PhD, MSc
|
2012
|
|