Научен проект |
1
|
Фатмегюл Мустан, "„Разработване и охарактеризиране на универсални млечни
заместители на растителна основа“/ „Development and basic
characterization of plant-based multipurpose cream alternatives“", Член, Unilever, Холандия
|
2023
|
2
|
Фатмегюл Мустан, "Междуфазови и емулгиращи свойства на аквафабата"
"Interfacial and emulsifying properties of aquafaba", Член, Unilever, Холандия
|
2021
|
3
|
Фатмегюл Мустан, "Разработване на "съвършеното" блокче сапун"
"Elaboration on the Perfect Soap Bar", Член, Unilever, САЩ
|
2021
|
4
|
Фатмегюл Мустан, Development of Measurement protocols for
characterisation of Hair Conditioner mesoscale
structures.
Разработване на процедури за охарактеризиране на междинни по размер структури на шампоани за коса, Член, Unilever, Англия
|
2021
|
5
|
Фатмегюл Мустан, Mechanistic understanding and prediction of API solubilization in fasted, fed and lipidrich biorelevant media
Изследване на механизма на действие и прогнозиране на разтворимостта на активни фармацевтични съставки в биосреди с различно съдържание на липиди, Член, Янсен, Белгия
|
2021
|
6
|
Фатмегюл Мустан, „Изследване на процесите свързани с резобцията на лекарствени вещества в стомашно-чревния тракт“, Член, COST, Номер на договора:2829
|
2018
|
7
|
Фатмегюл Мустан, „Физико-химично изследване на сърфактантни системи, съдържащи алкилполиглюкозиди“, Physico-chemical investigations on foaming surfactant systems based on alkylpolyglucosides, Член, BASF SE, Германия, Номер на договора:3313
|
2018
|
8
|
Фатмегюл Мустан, Разкриване механизма на стабилизация на газови мехурчета при високи температури, „Stability mechanism of aerated confectionary products and their sensitivity to environment conditions“, Член, Unilever, Англия, Номер на договора:3228
|
2017
|
9
|
Фатмегюл Мустан, Подобряване стабилността на газови мехурчета при стайна температура, „Stability mechanisms of temperature tolerant gas bubbles in (dairy or vegetable) dessert product and their sensitivity to environment conditions“, Член, Unilever, Англия, Номер на договора:3171
|
2016
|
10
|
Фатмегюл Мустан, Разработване на теоретични модели за предсказване свойствата на пени, “Development of low cost- superior sensorial shampoo chassis”, Член, Unilever, Холандия, Номер на договора:3199
|
2016
|
11
|
Фатмегюл Мустан, Ефективно емулгиране, “Long term food discover program: breakthrough emulsification”, Член, Unilever,Холандия, Номер на договора:3081
|
2013
|
12
|
Фатмегюл Мустан, Механизми на пенообразуване при ниски концентрации на сърфактанти, “Mechanisms of foam boosting at low surfactant concentration”, Член, Unilever, Англия, Номер на договора:3070
|
2013
|
13
|
Фатмегюл Мустан, Моделиране на адсорбацията върху твърди повърхности, “Smart polymer: mechanistic insights”, Член, Unilever, Англия, Номер на договора:3048
|
2013
|
14
|
Фатмегюл Мустан, Разкриване на механизмите на стабилизация и подобряване на свойствата на природните емулгатори, “Long term food discover program: natural emulsifiers understanding and improving the functionality of natural emulsifiers”, Член, Unilever,Холандия, Номер на договора:3080
|
2013
|
Статия в научно списание |
1
|
F. Mustan, N. Politova-Brinkova, Z. Vinarov, D. Rossetti, P. Rayment, S. Tcholakova, Interplay between bulk aggregates, surface properties and foam stability of nonionic surfactants, Adv. Colloid Interface Sci. , vol:302, 2022, pages:102618-0, ISSN (print):0001-8686, doi:10.1016/j.cis.2022.102618, Ref, IR , SCOPUS, SJR (2.11 - 2021), SCOPUS Quartile: Q1 (2022), International
|
2022
|
2
|
F. Mustan, N. Politova-Brinkova, D. Rossetti, P. Rayment, S. Tcholakova, S. Tcholakova, Oil soluble surfactants as efficient foam stabilizers, Colloids Surf. A, vol:633, 2022, pages:127874-0, doi:doi: 10.1016/j.colsurfa.2021.127926, Ref, IR , SCOPUS, SJR (0.76 - 2020), SCOPUS Quartile: Q2 (2022), International, PhD
|
2022
|
3
|
F. Mustan, A. Ivanova, S. Tcholakova, N. Denkov, Revealing the Origin of the Specificity of Calcium and Sodium Cations Binding to Adsorption Monolayers of Two Anionic Surfactants, J. Phys. Chem. B, vol:124, 2020, pages:10514-10528, doi:10.1021/acs.jpcb.0c06649, Ref, IR , SCOPUS, SJR (0.86 - 2020), SCOPUS Quartile: Q1 (2020), PhD
|
2020
|
4
|
D. Gazolu-Rusanova, F. Mustan, Z. Vinarov, S. Tcholakova, N. Denkov, S. Stoyanov, J. W.J. de Folter, Role of Lysophospholipids on The Interfacial and Liquid Film Properties of Enzymatically Modified Egg Yolk Solutions, Food Hydrocolloids, vol:99, 2020, pages:105319-0, doi:10.1016/j.foodhyd.2019.105319, Ref, Web of Science, SCOPUS Quartile: Q1 (2020), International, PhD
|
2020
|
5
|
S. Tcholakova, F. Mustan, N. Pagureva, K. Golemanov, N. Denkov, E. Pelan, S. Stoyanov, Role of surface properties for the kinetics of bubble Ostwald ripening in saponin-stabilized foams, Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 2017, pages:16-25, doi:10.1016/j.colsurfa.2017.04.055, Ref, Web of Science, SCOPUS Quartile: Q1 (2017), International, PhD
|
2017
|
6
|
F. Mustan, A. Ivanova, G. Madjarova, S. Tcholakova, N. Denkov, Molecular Dynamics Simulation of the Aggregation Patterns in Aqueous Solutions of Bile Salts at Physiological Conditions, J. Phys. Chem. B , vol:119, 2015, pages:15631-15643, doi:10.1021/acs.jpcb.5b07063, Ref, IF, IF (3.187 - ), Web of Science Quartile: Q1 (2015), SCOPUS, SJR ( - 2015), SCOPUS Quartile: Q1 (2015), PhD
|
2015
|
Участие в конференция |
1
|
Секционен доклад, Фатмегюл Мустан, Петър Борисов, Златина Митринова, Славка Чолакова, Есцинови формулировки: влияние на pH и концентрацията на електролит върху реологията на разтворите
|
2023
|
2
|
Секционен доклад, Fatmegyul Mustan-Borisova, Nadya Politova-Brinkova, Zahari Vinarov, Damiano Rosseti, Pip Rayment, Slavka Tcholakova, INTERPLAY BETWEEN BULK AGRREGATES, SURFACE PROPERTIES AND FOAM STABILIZATION AT HIGH SUGAR CONCENTRATION
|
2022
|
3
|
Секционен доклад, С. Чолакова, С. Цибранска-Гьорева, Ф. Мустан-Борисова, П. Борисов, Н. Денков, Повърхностни, пенообразуващи и емулгираци свойства на сапонинови сърфактанти
|
2022
|
4
|
Секционен доклад, Fatmegyul Mustan-Borisova, Zlatina Mitrinova, Petar Borisov, Slavka Tcholakova, ESCIN AS NONIONIC AND ANOINIC SURFACTANT:
EFFECT OF ELECTROLYTES ON THE
SOLUTION PROPERTIES
|
2022
|
5
|
Секционен доклад, Fatmegyul Mustan-Borisova, Anela Ivanova, Slavka Tcholakova, Molecular dynamics simulations of fenofibrate solubilization into
bile salt and fatty acids micelles
|
2021
|
6
|
Секционен доклад, F. Mustan, A. Ivanova, S. Tcholakova, N. Denkov, Revealing the origin of the specificity of calcium and sodium cations binding to adsorption monolayers of two anionic surfactants
|
2021
|
7
|
Постер, F. Mustan, A. Ivanova, S. Tcholakova, N. Denkov, Revealing the origin of the specificity of counterion binding to adsorption monolayers of anionic surfactants
|
2021
|
8
|
Постер, D. F. Gazolu-Rusanova, F. Mustan, Z. Vinarov, S. Tcholakova, N. Denkov, S. Stoyanov and J. de Folter, Role of lysolipids on the interfacial and liquid film properties of enzymatically modified egg yolk solutions
|
2019
|
9
|
Секционен доклад, F. Mustan, A. Ivanova, S. Tcholakova, Molecular dynamics study of the kinetics of adsorption of LAS and SLES
|
2019
|
10
|
Постер, Fatmegyul Mustan, Nadya Politova-Brinkova, Zahari Vinarov, Slavka Tcholakova, Damiano Rossetti, Pip Rayment, Surface properties of nonionic surfactant
solutions at high sugar concentration
|
2019
|
11
|
Постер, Fatmegyul Mustan, Slavka Tcholakova, Damiano Rossetti, Foam properties of nonionic surfactant solutions at high sugar concentration
|
2019
|
12
|
Постер, Nadya Politova-Brinkova, Fatmegyul Mustan, Zahari Vinarov, Slavka Tcholakova, Damiano Rossetti, Pip Rayment, Surface properties of nonionic surfactant solutions at high sugar concentration
|
2019
|
13
|
Секционен доклад, Фатмегюл Мустан, Надя Политова-Бринкова, Захари Винаров, Славка Чолакова, Повърхностни свойства и реология на пени стабилизирани с нейонни сърфактанти при висока концентрация на захароза
|
2019
|
14
|
Секционен доклад, F. Mustan, N. Politova, Z. Vinarov, S. Tcholakova, D. Rosseti, P. Rayment, Surface and foam properties of nonionic surfactant solutions at high sugar concentration
|
2019
|
15
|
Постер, F. Mustan, S. Tcholakova, , N. Borisova, K. Golemanov, N. Denkov, E. Pelan, S. D. Stoyanov, Role of surface rheological properties for the kinetics of bubble Ostwald ripening in saponin-stabilized foams
|
2019
|
16
|
Секционен доклад, Fatmegyul Mustan, Nadya Politova, Zahari Vinarov, Slavka Tcholakova, Damiano Rossetti, Pip Rayment, Surface and foam properties of nonionic surfactant solutions
At high sugar concentration
|
2019
|
17
|
Постер, Fatmegyul Mustan, Nadya Politova, Zahari Vinarov, Slavka Tcholakova, Damiano Rossetti, Pip Rayment, Surface properties of non-ionic surfactant solutions at high sugar concentration
|
2019
|
18
|
Постер, Fatmegyul Mustan, Nadya Politova-Brinkova, Zahari Vinarov, Slavka Tcholakova, Damiano Rossetti, Pip Rayment, Surface properties of nonionic surfactant
solutions at high sugar concentration
|
2019
|
19
|
Секционен доклад, F. Mustan, A. Ivanova, S. Tcholakova, Molecular dynamics study of the kinetics of adsorption of LAS molecules
|
2018
|
20
|
Постер, D. F. Gazolu-Rusanova, F. Mustan, Z.i Vinarov, S. Tcholakova, N. Denkov, L. Arnaudov, S. Stoyanov and J. de Folter, Role of lysolipids on the interfacial and liquid film properties of enzymatically modified egg yolk solutions
|
2018
|
21
|
Секционен доклад, F. Mustan, S. Tcholakova, , N. Borisova, K. Golemanov, N. Denkov, E. Pelan, S. D. Stoyanov, Role of surface rheological properties for the kinetics of bubble Ostwald ripening in saponin-stabilized foams
|
2018
|
22
|
Постер, F. Mustan, S. Tcholakova, , N. Borisova, K. Golemanov, N. Denkov, E. Pelan, S. D. Stoyanov, Role of surface rheological properties for the kinetics of bubble Ostwald ripening in saponin-stabilized foams
|
2018
|
23
|
Секционен доклад, Фатмегюл Мустан, Надя Политова, Захари Винаров, Славка Чолакова, Влияние на химичния състав на захарни естери върху поведението на адсорбционните слоеве
|
2017
|
24
|
Секционен доклад, F. Mustan, A. Ivanova, S. Tcholakova, N. Denkov, Molecular dynamics study of the kinetics of adsorption of LAS molecules
|
2017
|
25
|
Секционен доклад, Fatmegul Mustan, Anela Ivanova, Slavka Tcholakova, Molecular dynamics simulations of the behavior of LAS and SLES(1EO) at the vacuum/water interface
|
2016
|
26
|
Секционен доклад, Fatmegul Mustan, Anela Ivanova, Slavka Tcholakova, Molecular dynamics simulations of the behavior of LAS and SLES(1EO) at the vacuum/water interface
|
2016
|
27
|
Постер, K. Golemanov, S. Tcholakova, F. Mustan, N. Borisova, N. Denkov, E. Pelan, S. D. Stoyanov, Kinetics of Ostwald ripening in foams, stabilized with saponins
|
2015
|
28
|
Секционен доклад, Фатмегюл Мустан А. Иванова, Галя Маджарова, С. Чолакова, Н. Денков, Молекулно динамични симулации на агрегация на жлъчни соли
|
2015
|
29
|
Секционен доклад, Фатмегюл Мустан, Анела Иванова, Галя Маджарова, Славка Чолакова, Николай Денков, Молекулно-динамични симулации на агрегация на жлъчни соли
|
2015
|
30
|
Секционен доклад, Фатмегюл Мустан, Анела Иванова, Галя Маджарова, Славка Чолакова, Николай Денков, Молекулно-динамични симулации на агрегация на жлъчни соли
|
2014
|
31
|
Секционен доклад, Фатмегюл Мустан, Славка Чолакова, Николай Денков, Константин Големанов, Симеон Стоянов, Изследване скоростта на Оствалдово зреене в пени, стабилизирани със сапонини
|
2013
|
32
|
Постер, K. Golemanov, F. Mustan, S. Tcholakova, N. Denkov, E. Pelan, S. Stoyanov, Impact of the surface rheology on the kinetics of Ostwald ripening of foams stabilized with saponins
|
2013
|
33
|
Постер, K. Golemanov, F. Mustan, S. Tcholakova, N. Denkov, E. Pelan and S. Stoyanov, Impact of surface rheological properties on kinetics of bubble Ostwald ripening in foams stabilized by saponins
|
2013
|
34
|
Секционен доклад, Фатмегюл Мустан, Невена Борисова, Славка Чолакова, Николай Денков, Теоретичен модел за описание на процеса на Оствалдово зреене в пени, стабилизирани със сапонини
|
2012
|
|