Дисертация д-р |
1
|
Мирослава Петрова Забуртова, Формиране на кулинарния вкус в Р. Корея, СУ "Св. Климент Охридски", Ръководител:Яна Манчева
|
2020
|
2
|
Мирослава Петрова Забуртова, Формиране на кулинарния вкус в Република Корея, СУ "Св. Климент Охридски", Ръководител:доц. д-р Яна Красимирова Манчева
|
2018
|
Научен проект |
1
|
Мирослава Забуртова, 20th Jubilee International Conference of the Center for Korean Studies Sofia University “St. Kliment Ohridski”. In the Focus of Korean Language, Culture and Society – 20 years of Tradition in the Center for Korean Studies at Sofia University., Член, AKSE
|
2023
|
2
|
Мирослава Забуртова, Стратегия за развитие на източните специалности – Кореистика, Японистика, Китаистика: Проблеми на младото поколение в България, Корея, Япония и Китай – съпоставка, общи тенденции, перспективи и възможни решения., Ръководител, , Номер на договора:80-19-94/16.04.2020
|
2020
|
3
|
Мирослава Забуртова, Изграждане на обща образователно-изследователска система, с цел установяване и разпространение на Кореистиката в Източна Европа., Член, Академията по Кореистика
|
2015
|
Статия в научно списание |
|
Райна Бенева, Мирослава Забуртова, Яница Иванова, Яна Манчева, Бойко Павлов, Спас Рангелов, Ким Со Йънг, Ирина Сотирова, Транскрипция на корейските имена и думи в български текстове, Електронно списание Манас , том:4, брой:1, 2018, ISSN (online):2367-6256, Ref
|
2018
|
Статия в сборник (на конференция и др.) |
1
|
Мирослава Забуртова, Употреба на традиционното в съвременната к-поп музика и танци: Проявления на националното тяло., In the Focus of Korean Language, Culture and Society, editor/s:Aneta Dimitrova, Yana Mancheva, Publisher:St. Kliment Ohridski University Press, 2023, pages:136-152, ISBN:978-954-07-5781-0
|
2023
|
2
|
Miroslava Zaburtova, K-Foreigners in the Era of Multiculturalism, Globalization in Korea, editor/s:Svetla Karteva-Dancheva, Kim So Young, Publisher:St. Kliment Ohridski University Press, 2020, pages:152-162, ISBN:978-954-07-5006-4
|
2020
|
3
|
Miroslava Zaburtova, On Flowers, Forest and Life - A Look at the Art and the Words of Choi Jeong-hwa 최정화, Korean Peninsula- Traditions, Culture, Historical perspectives, editor/s:Svetla Karteva-Dancheva, Kim So Young, Publisher:St. Kliment Ohridski University Press, 2019, pages:227-235, ISBN:ISBN 978-954-07-4697-5
|
2019
|
4
|
Miroslava Zaburtova, Korean, Japanese, or Chinese - a Korean Take on a Few Dishes from the Chinese and Japanese Cuisines, Korean Society Today, 2018, стр.:101-108
|
2018
|
5
|
Мирослава Забуртова, Kimchiology – отвъд ореола на една кулинарна икона. In: On Religious and Cultural Contents in Korea and Bulgaria, On Religious and Cultural Contents in Korea and Bulgaria, 2017, стр.:127-138
|
2017
|
6
|
Miroslava Zaburtova, Perspective of Using Hybrid Teaching Model for Korean Language at Sofia University. 소피아대학교 한국어 수업에 “하이브리드 학습” 교수 방식 접목 방안., Korea and Eastern Europe: Exploring the Past, 2017, стр.:192-200
|
2017
|
7
|
Miroslava Zaburtova, Eat instead of me: Mogbang - the New Form of Inteaction trough Food, Korean Historical and Cultural Trends, 2016, стр.:212-219
|
2016
|
8
|
Мирослава Забуртова, Райна Бенева, Яна Манчева, Александър Федотов - сред текстове и образи, Луна, бамбук и огледало - изтоковедски изследвания: Юбилеен сборник по случай 60 годишнината на проф. дфн Александър Федотов, 2016, стр.:5-22, ISBN:978-06-03-1956-60
|
2016
|
9
|
Мирослава Забуртова, Ролята на националните кампании за конструиране на национална идентичност и формиране на кулинарния вкус в съвременна Корея, International Conference on Korean Studies "Outlining Korean Society", 2014, стр.:282-294
|
2014
|
10
|
Miroslava Zaburtova, Comfort Food in Korea: in the Context of Sharing Food, Korea - from Tradition to Modernity, 2013
|
2013
|
11
|
Yana Mancheva, Miroslava Zaburtova, Some aspects of mimetic words in Korean language and culture, Korea as Crossroad of Asia, 2012, стр.:94-104, ISBN:978-954-394-097-6
|
2012
|
12
|
Мирослава Забуртова, История на заведенията в Корея - формиране на кулинарния вкус, Корейско-български политически форум 2010, 2011, стр.:79-0
|
2011
|
13
|
Мирослава Забуртова, Исторически сведения за земеделието на Корейския полуостров през периода на Трите кралства. , Корея и Азия, 2010, стр.:197-0
|
2010
|
14
|
Мирослава Забуртова, 한국어 교육에서 토의와 토론의 필요성. Hangugo kyougeso toiwa toronye piryosong., Ceesok Journal of Korean Studies, vol.II. , 2010, стр.:69-75
|
2010
|
15
|
Мирослава Забуртова, Корейската храна – предпочитано средство за популяризиране на корейската култура. , Корея-сърцето на Азия, 2007, стр.:117-122
|
2007
|
16
|
Мирослава Димитрова, Културата на хранене- ключ към разбиране на корейското общество. , 10 години специалност кореистика в СУ “Св. Климент Охридски”: юбилеен сборник. , 2005, стр.:127-135
|
2005
|
17
|
Мирослава Димитрова, Някои проблеми на съвременното корейско общество, Студии по кореистика: Книга 7, 2003, стр.:82-87
|
2003
|
Студия в сборник (на конференция и др.) |
|
Яна Манчева, Мирослава Забуртова, Конфуцианството в Корея, Религиите в Корея - традиция, модернизация и глобализация, издателство:УИ "Св. Климент Охридски", 2022, стр.:115-139, ISBN:978-954-07-5558-8
|
2022
|
Участие в конференция |
1
|
Присъствие, Мирослава Забуртова, Употреба на традиционното в съвременната к-поп музика и танци: Проявления на националното тяло.
|
2023
|
2
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, Социалните предизвикателства пред образователната система в Южна Корея.
|
2021
|
3
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, K-Foreigners in the Era of Multiculturalism.
|
2020
|
4
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, On Flowers, Forest and Life - A Look at the Art and the Words of Choi Jeong-hwa최정화
|
2019
|
5
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, Korean, Japanese, or Chinese - a Korean Take on a Few Dishes from the Chinese and Japanese Cuisines
|
2018
|
6
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, Kimchiology – отвъд ореола на една кулинарна икона. In: On Religious and Cultural Contents in Korea and Bulgaria
|
2017
|
7
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, Perspective of Using Hybrid Teaching Model for Korean Language at Sofia University. 소피아대학교 한국어 수업에 “하이브리드 학습” 교수 방식 접목 방안.
|
2017
|
8
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, Eat instead of me: Mogbang – the New Form of Interaction through Food.
|
2016
|
9
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, Ролята на националните кампании за конструиране на национална идентичност и формиране на кулинарния вкус в съвременна Корея
|
2014
|
10
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, Comfort Food in Korea: in the Context of Sharing Food
|
2013
|
11
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, Някои аспекти на подражателните думи в корейския език и култура
|
2013
|
12
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, Исторически сведения за земеделието на Корейския полуостров през периода на Трите кралства.
|
2010
|
13
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, 한국어 교육에서 토의와 토론의 필요성. Hangugo kyougeso toiwa toronye piryosong
|
2010
|
14
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, История на заведенията в Корея - формиране на кулинарния вкус.
|
2010
|
15
|
Секционен доклад, Мирослава Димитрова, Корейската храна – предпочитано средство за популяризиране на корейската култура
|
2007
|
16
|
Секционен доклад, Мирослава Димитрова, Културата на хранене- ключ към разбиране на корейското общество.
|
2005
|
17
|
Секционен доклад, Мирослава Забуртова, Някои проблеми на съвременното корейско общество.
|
2002
|
Участие в редколегия |
1
|
Мирослава Забуртова, Практическа корейска граматика II, Участие в редколегия
|
2017
|
2
|
Мирослава Забуртова, Практическа корейска граматика I, Участие в редколегия
|
2016
|